Regel de verbouwing efficiënt met dit stappenplan

Het regelen van een verbouwing kost tijd en moeite, maar juist door er ook in te investeren kun je de mooiste resultaten behalen. Natuurlijk zou je het liefst met het leukste gedeelte van het verbouwen beginnen: het kiezen van nieuwe meubels, de vloer, een mooie kleur op de muren. Maak je interieur af met een moderne trap en passende decoraties. Voordat je echter bij die stap bent aangekomen, moet er nog het een en ander geregeld worden. Benieuwd welke stappen je moet doorlopen voor een efficiënte en succesvolle verbouwing? Je leest het hier.

Begin bij de basis

De eerste stap in het verbouwen is goed bedenken welke ruimtes je wilt gaan verbouwen, wat je eraan wilt veranderen en welk budget er tegenover staat. Houd hierbij ook rekening met het feit dat hoe meer je moet verbouwen, hoe langer het zal duren. Daarbij moet je ook rekening houden met de werkschema’s van de vakmensen die je inhuurt en de levertijden van de meubels die je wilt gaan bestellen. Wanneer je van deze factoren een duidelijk overzicht hebt, is het tijd om te gaan praten met een interieurarchitect. Samen kunnen jullie schetsontwerpen maken, waarin de plannen gerealiseerd worden. Naast de kamers is het ook van belang om te bedenken of je een nieuwe trap wilt, gezien de trap vroegtijdig in het proces geplaatst moet worden, zodat de ruimtes eromheen goed afgewerkt kunnen worden. Je kunt de mooiste trappen vinden bij onder andere houtentrappenspecialist.nl

Kies de mooiste meubels

Nadat je jouw wensen in kaart hebt gebracht met betrekking tot het budget en de te verbouwen ruimtes, is het tijd om meubels aan te gaan schaffen. Houd hierbij goed rekening met de ruimte die je hebt en de water- en elektriciteitspunten, zodat je deze goed benut. Het later laten aanleggen van andere waterpunten kan namelijk veel extra tijd en kosten met zich meebrengen. Bij het bedenken van de inrichting is het belangrijk om met de basis te beginnen. Zo start je met de vloeren, de kleur van de muren en de kozijnen. Handig is om de muren en kozijnen in eerste instantie wit te verven. Dit staat mooi en rustgevend, is kostenbesparend en mocht je erop uitgekeken raken, dan kun je ze altijd nog makkelijk oververven. Daarna kun je gaan shoppen voor de meubels. Door een moodboard te creëren kun je de best passende meubels kiezen.

De woonkamer verbouwen? Maak gebruik van deze tip!

Ben je van plan ook de woonkamer te verbouwen? Dit neemt vaak behoorlijk wat tijd in beslag. Natuurlijk wil je liever niet maanden zonder woonkamer gaan. Creëer daarom een tijdelijke woonkamer in een andere ruimte, voorzien van een bankje en een tv. Zo kun je toch nog een beetje ontspanning opzoeken. Door deze stappen te volgen en op tijd een mooie trap te kopen, zal jouw verbouwing helemaal goed komen. Ga dus online op zoek naar een trappenspecialist en een meubelzaak en sla je slag!