Tips om een ​​tuinverlichtingsplan te maken

Er zijn twee doelen voor het installeren van tuinverlichting. Ten eerste kan de verlichting ‘s nachts de tuin verlichten. Ten tweede kan de tuinlamp dienen als decoratief item dat je buitenruimte kan verfraaien. Als je deze doelen wilt bereiken, moet je een verlichtingsplan voor uw tuin maken. Dit plan stelt je in staat om erachter te komen welk type verlichting je nodig hebt. Ook bepaal je zelf de plek waar je de verlichting installeert. Je kunt zelf het lichtplan maken. Hier zijn enkele tips die je kunt volgen om een ​​tuinverlichtingsplan te maken.

Maak een schets

Allereerst moet je de indeling van je tuin schetsen. De schets moet alle gebieden in de tuin aangeven, inclusief terras, zithoek, vijver en andere tuinelementen. Vervolgens kun je de gebieden bepalen die meer verlichting nodig hebben. Je moet de ruimte bepalen waar je functionele verlichting en decoratieve verlichting installeert. Zo kan het nodig zijn om felle verlichting te installeren voor de zithoek of het terras. Vervolgens installeer je sfeer- of decoratieve verlichting op de vijver, boom of gazon.

Selecteer het type verlichting

Na het bepalen van de locatie om de verlichting te installeren, moet je beslissen over het type verlichtingsarmaturen. Je kunt de tuinverlichting installeren om het gazon en de planten in de tuin te verlichten. Dan, als je een pad hebt, kun je bolderlichten installeren. Het installeren van een spotlight is ook een goed idee als je een dramatisch effect wilt creëren. Je kunt een schijnwerper installeren om de bomen, standbeelden, muren en andere tuinelementen te markeren. Wil je je terras verfraaien? Dan kun je lichtslingers toevoegen die een pittoresk tafereel kunnen creëren. Daarnaast kun je ervoor kiezen om esthetische verlichtingsarmaturen zoals lantaarns of schansen te installeren.

Huur een tuinontwerper in

Als je problemen ondervindt bij het ontwerpen van een tuinverlichtingsplan, is het beter om een ontwerper in te huren. Je kunt in je stad veel tuinontwerp bedrijven vinden. Als je de beste ontwerper wilt selecteren, moet je door hun portfolio bladeren. Je kunt hun website bezoeken om het resultaat te zien van projecten die zij hebben uitgevoerd. Dan is het ook belangrijk om hun reviews te checken. De tevreden klanten zullen hoge beoordelingen geven voor hun werk. De ervaren =ontwerper helpt je bij het maken van het beste lichtplan voor je buitenruimte. In overleg met de expert bepaal je het beste verlichtingsplan om je tuin te verfraaien. Surf dus nu op internet en zoek een ervaren tuinarchitect die een lichtplan voor je tuin kan ontwerpen!